Nieuw crematorium in Bemmel, gemeente Lingewaard

"Hoogste punt" nieuw crematorium in regio Arnhem-Nijmegen bereikt in oktober 2022

Hoogste punt bereikt bij bouw nieuw crematorium Bemmel

Op dit moment werving nieuwe medewerkers

24 oktober 2022

De bouw van het nieuwste DELA-crematorium in Bemmel (gemeente Lingewaard) heeft het hoogste punt bereikt. De bouw ligt daarmee op schema. Afgelopen week werd het hoogste punt symbolisch gevierd met de bouwers en uitvaartverzorgers uit de regio.

 

Het hijsen van de vlag van bouwbedrijf Willems uit Venlo door locatiemanager Linda Hooijer markeerde het behalen van het hoogste punt. Voor het eind van dit kalenderjaar is de verwachting dat het pand zogeheten ‘waterdicht’ is. In de loop van volgend jaar wordt de bouw afgerond, waarna DELA een periode neemt om proef te draaien.

DELA werft op dit moment zo’n zeven fte aan medewerkers voor het nieuwe crematorium. Een gedeelte daarvan begint volgende week met meeloopdagen op andere crematoria van DELA.

Het crematorium wordt gasloos en krijgt een elektrische crematieoven, op dit moment de meest duurzame variant van cremeren. Het crematorium in Bemmel wordt kleinschalig van opzet, wat betekent dat er maximaal drie tot vier afscheidsdiensten per dag worden gehouden. Die kleinschaligheid sluit aan bij de ontwikkeling dat steeds meer mensen voor cremeren en een persoonlijke invulling van de uitvaart kiezen.

Lees meer: https://www.dela.nl/over-dela/nieuws-en-media/20221024-hoogste-punt-crematorium-bemmel 

« Terug naar overzicht

Ingrid Berns Uitvaart- & Nazorg

  • Zorg met hart en ziel Zorg met hart en ziel
  • Transparante werkwijze Transparante werkwijze
  • Betrouwbare partnerbedrijven Betrouwbare partnerbedrijven
  • Van rouwkaart tot uitvaart Van rouwkaart tot uitvaart