Vervoer

Voor het vervoer en dragen van de overledene zijn meerdere (duurzame) mogelijkheden.

Rouwauto en volgauto's
Naast de reguliere zwarte rouwauto heeft u ook de keuze uit andere kleuren en typen auto's. Daarnaast kunt u eventueel kiezen om volgauto's in te zetten, mede afhankelijk van het aantal personen die in de staatsie meerijden. 
Een speciale bloemenauto is mooi en praktisch als er veel bloemen zijn.

Uitvaartbus
In een rouw-/uitvaartbus kunt u tot het laatste moment bij uw dierbare blijven en ook tijdens het rouwvervoer dichtbij de overledene zijn. De verschillende mogelijkheden leg ik graag aan u voor.

Rouwvervoer van kinderen
Een grote rouwauto kan minder passend zijn voor overleden kinderen. Een speciale kinderrouwauto, een verlengde roomwitte Fiat 500, een minirouwauto of uw eigen auto kan een goed alternatief zijn.  

Eigen auto
U mag uw dierbare ook in uw eigen auto vervoeren, indien de kist of mand in uw eigen auto past. 

Rouwfiets
Een mooi en milieuvriendelijk alternatief is vervoer per rouwfiets, waarbij ook de 'volgers' uitgenodigd worden de fiets te pakken. 

Loopkoets
Bij een loopkoets kunt u tot het laatste moment dichtbij uw dierbare blijven. Het is een 'rijdende baar' die gemakkelijk voort te duwen is, waarbij kleine kinderen kunnen 'meerijden' en bloemen worden meegenomen. 

Rouwmotor met zijspan
Een echte Harley Davidson-rijder kan zelfs na overlijden met diens geliefde vervoermiddel naar zijn/haar laatste rustplaats worden gereden. Het is een unieke manier van rouwvervoer, waarbij een laatste wens in vervulling kan gaan.

Rouwkoets
Met rouwkoetsen heeft u heel exclusief en chique rouwvervoer. De witte of zwarte koetsen worden getrokken door  Friese paarden. Het is een heel indrukwekkend gezicht.

Rouwvervoer met paard en wagen
Indien aanwezig kunt u uw eigen paard en wagen inzetten of we huren deze in. 

Rouwcaravan
Wanneer de overledene veel met de caravan op pad is geweest, kan de rouwcaravan een optie zijn. Een grijze caravan die doet denken aan een mini caravan. Overigens kan ook de eigen camper of caravan gebruikt worden.

Uitvaarttruck
Een vrachtwagenchauffeur of hierin geïnteresseerde kan na diens overlijden worden vervoerd in een speciale uitvaarttruck. Uiteraard kan ook de eigen vrachtauto of truck worden ingezet.

Tractor
Vervoerd worden op een oplegger achter een (evt. eigen) tractor behoort ook tot de mogelijkheden. Eventueel gevolgd door een of meerdere eigen tractoren, bestuurd door naasten.  

Rouwkoe
Liefhebbers van koeien kunnen na hun overlijden vervoerd worden via een rouwkoe. Een mooi alternatief met het oog op een groene uitvaart.

Indische lijkwagen
Een sierlijke boerenwagen kan worden ingezet met of zonder staatsiebok. Hierbij zijn ook passende volgrijtuigen mogelijk.

Aristocratische koets
Een koets met een kroon en rijk aan ornamenten en veel houtsnijwerk levert, eventueel samen met de bloemenkoets en de volgkoetsen, een indrukwekkende staatsie op. Ingrid Berns Uitvaart- & Nazorg

  • Betrouwbare partnerbedrijven Betrouwbare partnerbedrijven
  • Van rouwkaart tot uitvaart Van rouwkaart tot uitvaart
  • Ontzorgt en helpt Ontzorgt en helpt