Vervoer

Vaak wordt rouwvervoer geassocieerd met traditionele witte of zwarte rouwauto's. Er zijn echter meer mogelijkheden die naar wens en op maat verzorgd kunnen worden. De keuze voor dit vervoer is bepalend voor de sfeer en kan de uitvaart heel persoonlijk maken. Samen verkennen we de diverse manieren waarop de laatste reis van een geliefde uitgewerkt kan worden. 

Rouwauto en volgauto's

Naast de reguliere zwarte rouwauto heeft u ook de keuze uit andere kleuren en typen auto's. Daarnaast kunt u eventueel kiezen om volgauto's in te zetten, mede afhankelijk van het aantal personen die in de staatsie meerijden. Een speciale bloemenauto is mooi en praktisch als er veel bloemen zijn.

Uitvaartbus

In een rouw-/uitvaartbus kunt u tot het laatste moment bij uw dierbare blijven en ook tijdens het rouwvervoer dichtbij de overledene zijn. De verschillende mogelijkheden leg ik graag aan u voor.

Rouwvervoer van kinderen

Een grote rouwauto kan minder passend zijn voor overleden kinderen. Een speciale kinderrouwauto, een verlengde roomwitte Fiat 500, een minirouwauto of uw eigen auto kan een goed alternatief zijn.  

Eigen auto

U mag uw dierbare ook in uw eigen auto vervoeren, indien de kist of mand in uw eigen auto past. 

Rouwfiets

Een mooi en milieuvriendelijk alternatief is vervoer per rouwfiets, waarbij ook de 'volgers' uitgenodigd worden de fiets te pakken. 

Loopkoets

Bij een loopkoets kunt u tot het laatste moment dichtbij uw dierbare blijven. Het is een 'rijdende baar' die gemakkelijk voort te duwen is, waarbij kleine kinderen kunnen 'meerijden' en bloemen worden meegenomen. 

Rouwmotor met zijspan

Een echte Harley Davidson-rijder kan zelfs na overlijden met diens geliefde vervoermiddel naar zijn/haar laatste rustplaats worden gereden. Het is een unieke manier van rouwvervoer, waarbij een laatste wens in vervulling kan gaan.

Rouwkoets

Met rouwkoetsen heeft u heel exclusief en chique rouwvervoer. De witte of zwarte koetsen worden getrokken door  Friese paarden. Het is een heel indrukwekkend gezicht.

Rouwvervoer met paard en wagen

Indien aanwezig kunt u uw eigen paard en wagen inzetten of we huren deze in.

Rouwcaravan

Wanneer de overledene veel met de caravan op pad is geweest, kan de rouwcaravan een optie zijn. Een grijze caravan die doet denken aan een mini caravan. Overigens kan ook de eigen camper of caravan gebruikt worden.

Uitvaarttruck

Een vrachtwagenchauffeur of hierin geïnteresseerde kan na diens overlijden worden vervoerd in een speciale uitvaarttruck. Uiteraard kan ook de eigen vrachtauto of truck worden ingezet.

Tractor

Vervoerd worden op een oplegger achter een (evt. eigen) tractor behoort ook tot de mogelijkheden. Eventueel gevolgd door een of meerdere eigen tractoren, bestuurd door naasten.  

Rouwkoe

Liefhebbers van koeien kunnen na hun overlijden vervoerd worden via een rouwkoe. Een mooi alternatief met het oog op een groene uitvaart.

Indische lijkwagen

Een sierlijke boerenwagen kan worden ingezet met of zonder staatsiebok. Hierbij zijn ook passende volgrijtuigen mogelijk.

Aristocratische koets

Een koets met een kroon en rijk aan ornamenten en veel houtsnijwerk levert, eventueel samen met de bloemenkoets en de volgkoetsen, een indrukwekkende staatsie op. 

Ingrid Berns Uitvaartzorg

Misschien wilt u niet direct een intake gesprek, maar eerst liever contact via mail of telefoon. U kunt mij telefonisch bereiken via het nummer +31 647039095 of het contactformulier hier invullen. 

Ingrid Berns Uitvaart- & Nazorg

  • Betrouwbare partnerbedrijven Betrouwbare partnerbedrijven
  • Van rouwkaart tot uitvaart Van rouwkaart tot uitvaart
  • Ontzorgt en helpt Ontzorgt en helpt
  • Persoonlijk, rust en aandacht Persoonlijk, rust en aandacht